Автор: Лъчезар БорисовПоследвайте Гласове в Как се събират обществени пари от

...
Автор: Лъчезар БорисовПоследвайте Гласове в Как се събират обществени пари от
Коментари Харесай

Къде изчезнаха 13 млрд. лв. покрай Промяната?

Автор: Лъчезар Борисов
Последвайте ”Гласове " в 

Как се събират публични пари от данъкоплатеца и къде изчезнаха около „ вятъра на смяната “ 13 милиарда лева?
Тъй като бях заречен пред Вас, другари и читатели, да задам някои въпроси, свързани с обществените финанси, през днешния ден ще го направя (извинявам се за непълната акуратност на числата). 
С оглед на това, стартирам от края на декември 2021 година Тогава медиите говореха по какъв начин държавното управление е изхарчило 9 милиарда лева за 9 дни. За да бъдем почтени тези 9 милиарда включваха и настоящи разноски (за които не можем да се сърдим), само че в това време и Българска народна банка, и останали институции демонстрираха по какъв начин над 4 милиарда лева от тях бяха ексклузивен разход, изхарчени в неразбираема посока, за което не получихме отговор. Всичко това ми дава учредения да попитам, какво се случи преди и по-късно:

• Държавата прибра от специфичната сметка в Българска народна банка близо 500 млн. лева, планувани за инфраструктура и автомагистрали, за които до ден сегашен не знаем къде са.
• Държавата прибра от българската енергетика близо 1.2 милиарда лева, възложен заем на НЕК ЕАД, с претекста, че с тези средства ще бъде закупено зърно. Закупено зърно посредством страната не видяхме, а средствата потънаха в неразбираема посока. 
• Държавата гласоподава прибирането от комерсиалните сдружения свръх дял, посредством който по мои сметки бюджетът може би събра още 200-500 млн. лева неочакван доход. Тук не включвам даже изтеглените средства за обезщетения на бизнеса единствено от държавната енергетика, за цената на електрическата енергия. Не разясня също, че мярката беше забавена и направена не при равни и европейски условия, а ощетяваше единствено държавната енергетика. 
• Държавата изтегли най-малко 1.5 милиарда лева държавен дълг от вътрешния пазар през 2021 година. 
• Само преди няколко дни страната изтегли 2.25 милиарда евро държавен дълг от интернационалните пазари и към този момент са в ход идващите дейности с още 2 излъчвания на вътрешния пазар. 
•  Министерството на финанси разгласи емисионен  календар за още 1.65 милиарда лева дълг. 
С оглед на гореизложеното се запитвам и нямам отговори, къде изчезнаха и къде отиват над 13 милиарда лева, благосъстоятелност на българския поданик. Кой ги похарчи? Единственото, което ми остава е да задавам въпроси, само че въпросите и отговорите оставям на Вас….
 

 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР